Daar is-ie dan: mijn splinternieuwe camper.
Nou ja, camper. Een lege, kale bestelbus.
De maiden trip van de eerste vijftig kilometer was naar Camperbouw Holland in Hoek van Holland. En over een paar maanden is-ie daar omgebouwd tot een heuse camper. Pas dan spreek ik weer liefkozend over ‘m’n bussie’.

3 november 2017
10 december 2017

Op de (werk)vloer is de indeling met tape uitgezet. Om een indruk te krijgen zijn sommige materialen los op hun plaats gezet. En verder: veel overleggen, veel bespreken en aanpassingen toepassen.

13 januari 2018

Er zijn veel ‘achtergrondwerkzaamheden’ verricht die straks achter de bekleding vallen.
Maar de ramen zijn geplaatst, de dakluiken zijn gemonteerd, het plafond zit er in, de zaag is in het dak gezet voor het dakluik en de achteruitrijdmonitor en de dashcam zitten op hun plaats.

18 januari 2018

Zonnepanelen geplaatst, dakluik afgemonteerd en spoiler in kleur, begonnen aan de wandafwerking en een begin gemaakt met het kastje boven de cabine.

25 januari 2018

De werkvloer ligt open om de vloerisolatie aan te brengen, de leidingen voor de verwarming aan te leggen en de doorvoeren voor de vuilwatertank te maken.

2 februari 2018

De werkvloer is dicht. De vynilvloerbedekking ligt er in en is afgekit. De wielkasten zijn geïsoleerd en de bedrading voor het plaatsen van de boiler en leidingen voor de vuilwatertank is duidelijk zichtbaar.

8 februari 2018

Er komt letterlijk schot in.
Van veel wat nu nog open en bloot ligt, is straks niets meer te zien.

11 februari 2018

Er zit muziek in deze keer

15 februari 2018

Het ombouwen van bedrijfsbus naar camper gaat gestaag door.
Inmiddels is het verwarmingscircuit in de woonruimte dicht, gevuld en getest. Hetzelfde geldt voor de boiler. De drinkwatertank is omtimmerd en er zijn (nog meer) elektrische voorzieningen aangebacht onder het toekomstige bankje. Het ‘voetje’ voor Claire-mijn-Garminnetje is gemaakt, samen met de 12V-aansluiting. Verder is een begin gemaakt met de bovenkastjes.

21 februari 2018

Zichtwerk! De eindstreep komt in zicht.
Ook zijn de hydraulische uitschuifpoten aangebracht (zal ik straks lekker waterpas slapen!). De vuilwatertank en de elektrische opstap zijn gemonteerd.

27 februari 2017
1 maart 2018
2 maart 2018

Geen bedrijfsbus meer, maar per 2 maart een RDW-goedgekeurde camper!

3 maart 2018

Laatste loodjes…

8 maart 2018

Klaar!
Opruimen, inrichten en wegwezen!

10 maart 2018

VOORTGANG BUSSIE 2.0 (slot)

De wet van Murphy
Half mei 2017 zet ik bij autobedrijf Bosman in Oud-Beijerland mijn handtekening onder de offerte voor de aanschaf van een nieuwe Fiat Ducato Heavy 150 Multijet. Nog maar net op tijd om die gesloten bestelbus eind augustus, uiterlijk begin september geleverd te krijgen. Door allerlei vage, niet nader te verklaren omstandigheden wordt die levering keer op keer uitgesteld. Twee maanden later dan was toegezegd kan ik de sleutels van mijn Bussie 2.0 in de eerste week van november in ontvangst nemen…

Alle tijd -dat dan weer wel- om de inrichting, apparatuur en materiaalkeuzes uitgebreid door te praten bij Camperbouw Holland in Hoek van Holland. Acht tot tien weken werk zijn er daar nodig om mijn bestelbus om te bouwen tot camper.
Op 3 november 2017 wordt hij de werkplaats ingereden. Uiterlijk half januari 2018 klaar dus. Die ombouwperiode kan ik goed gebruiken om voorberedingen te treffen voor een grote reis van een half jaar die op 1 april (geen grap) van start gaat.
Maar ook bij de ombouw krijg ik te maken met vertraging, onder andere door de in die periode heersende griepepidemie, die een aanzienlijk deel van het personeel treft…

Levering en ombouw hebben alles bij elkaar een vertraging opgelopen van ruim drie maanden als ik op 10 maart 2018 de motor start van mijn nieuwe Bussie 2.0 en wegrijd uit Hoek van Holland. Maar wat heb ik een schitterende bus. Wat is het heerlijk om die naar huis te rijden. Alle reden toch om daar als trotse eigenaar mee op de foto te gaan?

31 maart 2018

VOORTGANG BUSSIE 2.0 (begin)

En daar is het allemaal om begonnen: bussie 2.0 kan aan haar echte maiden trip beginnen!

Die reis volgen?
Klik op de visa.

(more or less) Translate »