In oktober 2011 organiseerde de Nederlandse Kampeerauto Club een feestweekeinde ter gelegenheid van haar 35-jarige bestaan.

Op het TT-terrein van Assen kwamen 2000 campers bij elkaar om dit met elkaar te vieren. Het feest zou op vrijdag 7 oktober van start gaan. Op donderdag konden de deelnemers al arriveren en buiten het circuit overnachten op het parkeerterrein van de TT.

Leek me wel handig.
Hoefde ik vrijdagmorgen tenminste niet in de file te staan. En dan is het waarschijnlijk ook nog niet zo druk.
Dacht ik. Hadden 1200 andere camperaars hetzelfde idee…

Dus, geen file, toch file.
Om acht uur ’s morgens mochten we langzaam oprijden om op het circuit een plaatsje te krijgen toegewezen.

En er was van alles te doen. Zo zong een chantykoor de longen uit het lijf. En op één van de ‘passiepleinen’ was een rommelmarkt. Jammer, dat de regen af en toe met bakken uit de hemel kwam.

Op vrijdagavond troffen de 4338 deelnemers (…) elkaar in de grote zaal van het TT-gebouw voor een oosters buffet en een feestavond.

Bij aankomst op de Camper Experience reed je met je camper over het circuit. Bij de start/finishlijn werd daar een foto van gemaakt.
Die kon je later afhalen.
Maar ja, voor al die dik tweeduizend foto’s waren uitgedeeld.
Rijen dus.

Over rijen gesproken.
Het grijze-duiven-gehalte is erg hoog in dit grootste camperdorp van Europa. En die plassen met elkaar wat af ’s nachts. Dus staan ze ’s morgens ook in de rij om hun koffer-met-poep te legen.

Activiteiten? Keuze genoeg.
Een proefritje over het circuit, een mini-slipcursus en (lang leve de doelgroep) veel belangstelling voor de elektrische fietsen.

De ene camper is de andere niet:

Regen (heel veel regen), kou (gemiddeld een graadje of 13), maar het dweilorkest hield de moed er wel in.

(more or less) Translate »