Ge-dag-ten

Gedeelde vreugd?

5 juli 2015

Als ik met m’n volle boodschappenkar langs het gemeentehuis loop, komt er op dat moment een bruidspaar naar buiten. Tussen twee rijen bloemen strooiende gasten in dalen zij de trap af. Voorbijgangers blijven even staan: van de echtparen kijken de vrouwen vertederd naar dit schouwspel, terwijl de mannen een neutraal gezicht trekken. Het ziet er -ik moet het toegeven- sprookjesachtig uit: een stralend bruidspaar, beschenen door een al even stralend zonnetje.
Ook de gemeente zelf heeft een duit in het gelukszakje gedaan en de vlag gehesen. Jammer wel, dat die vlag half stok hangt…

Nieuws uit Assen

31 december 2014

Mysterie in componistenbuurt

ASSEN – 31 december
(van een onzer verslaggevers)

Bewoners van de Mendelssohnlaan in Assen werden op Oudejaarssdag opgeschrikt door een als burger geklede kerstman (?), die zich per fiets door de wijk verplaatste. Onder het slaken van Ho, ho, ho kreten en luid geklingel met een bel reed deze tot nu toe onbekende man diverse rondjes en verdween daarna naar een onbekende bestemming.
Navraag bij buurtbewoners leverde niets op. Wel had men een in de wijk onbekend voertuig gesignaleerd, met als enige aanwijzing een mysterieus bord achterop met de tekst ‘Frits on the move’. Of er enig verband is tussen de rustverstorende fietser en dit voertuig is nog onduidelijk.
Tegelijkertijd met dit voorval werden in een partytent op het plein gratis oliebollen voor de buurtbewoners gebakken. De beide organisatoren van dit evenement, die niet met hun naam in de krant genoemd wilden worden, maar die in de wijk bekend staan als de twee J’s, wilden niet op de zaak ingaan.
Een woordvoerder van de politie verklaarde desgevraagd niet tot actie te zullen overgaan, zolang er geen aanklacht tegen deze ordeverstoorder is ingediend.

Mahn bijt hond

10 oktober 2014

Expeditie Man bijt hond

Hoe goed kennen we Nederland nu echt?
Man bijt hond gaat op zoek naar het antwoord door twee avonturiers drie weken lang de kans te geven om Nederland te doorkruisen. Zij gaan op naar onbekende bijzondere trekpleisters en pleisterplaatsen en laten met hulp van het publiek zien dat Nederland véél meer te bieden heeft dan alle overbekende attracties en dagjes uit. Man bijt hond brengt Nederland in beeld op een manier zoals het nog nooit eerder is gedaan.

In de speciale Man bijt hond Reisgids app worden de meest gedenkwaardige plekken die zij tegenkomen bewaard, maar ook kan de kijker een plek aandragen. Zo ontstaat een spannende digitale reisgids met alternatieve bezienswaardigheden en unieke uitstapjes voor iedereen te downloaden.
De selectie van de kandidaten en de reis zelf zijn vanaf 29 september dagelijks te volgen op ExpeditieManbijthond.nl en natuurlijk op televisie.

Wat werd het spannend nadat ik me bij de NCRV opgegeven had als kandidaat voor Expeditie Man bijt Hond en uit de ruim 800 aanmeldingen geselecteerd was bij de dertig kanshebbers!
Het publiek kon nu een week lang via de website een stem uitbrengen op de in hun ogen meest geschikte kandidaat.
Na die week zouden de kandidaten van de publieks-top-tien in de finale verder strijden om te bepalen welke twee uiteindelijk Expeditie Man bijt hond mochten presenteren…

PROMO NCRV

Het aftellen is begonnen…

29 september 2014

Vanaf zaterdag 11 oktober gaan twee kandidaten drie weken lang op reis door Nederland. Wie die twee kandidaten worden, dat weten we na de finale van donderdag 9 oktober.
Iedereen kent de grote attractieparken, dierentuinen en musea, maar wie juist graag eens iets heel anders wil doen, moet daar flink naar zoeken. Daarom stuurt Man bijt hond twee avonturiers op pad om op zoek te gaan naar de meest bijzondere trekpleisters van Nederland. Ondertussen moeten ze zien te overleven in de woeste Nederlandse natuur, maar vooral moeten ze overleven met elkaar; wellicht nog een veel grotere uitdaging.

Frits Mahn

Leeftijd: 67
Komt uit: Goudswaard
Weduwnaar, vader van twee kinderen

Frits is 30 jaar geleden begonnen als schoolmeester, en is nu gepensioneerd. Hij beschrijft zichzelf als een (b)aardige, eigenwijze regelneef. Frits is daarnaast ook altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Hij houdt ervan te reizen met zijn kampeerbus en is tijdens die reizen vaak in onverwachte, spannende situaties terecht gekomen. Mooie plekken bezoeken vindt hij leuk, maar hij geniet nog het meest van de gesprekken en ontmoetingen met mensen onderweg.

Tussenstand stemmen: Frits blijft op één

2 oktober 2014

Frits omringt zich met vrouwelijke kandidaten, want hij is de enige man in de top 5. Opvallend is dat de kleurrijke Bep hem op de hielen zit, want gisteren stond ze nog niet zo hoog. Ze heeft op dit moment 554 stemmen gekregen. De andere kandidaten die steeds dichterbij komen zijn: Anoucha (514), Anja (488) en Myrthe (482).

De laatste stemdag: wie gaan sowieso door naar de volgende ronde?

3 oktober 2014

Het is ontzettend spannend.
Frits staat op één, maar Bep heeft maar twee stemmen minder.
Daarna volgen Anoucha, Cyrill en Anja.
Inmiddels zijn er bijna 8.000 stemmen gegeven.
Heeft u nog niet gestemd? Het kan nog tot 16.00 uur.

Door te stemmen bepaalt het publiek welke drie er sowieso doorgaan naar de volgende ronde. De drie kandidaten met de meeste stemmen zijn zeker van een plaats bij de laatste tien kanshebbers. Voor de overige zeven kanshebbers telt het oordeel van de Man bijt hond jury ook mee.

De stembus is gesloten: de top 3 is bekend!

3 oktober 2014

De stemmen zijn geteld.
Na een bloedstollende nek-aan-nek-race is Bep (1153 stemmen) de onovertroffen winnaar, op de voet gevolgd door Frits (1045 stemmen) en Cyrill (915 stemmen). Deze drie kandidaten hebben de meeste stemmen weten te bemachtigen en gaan sowieso naar de finale.

De redactie beraadt op dit moment wie de andere zeven zullen worden.

BREAKING! Deze tien kandidaten gaan naar de finale!

3 oktober 2014

Na uitvoerig beraad is de redactie gekomen tot een definitieve kandidatenlijst.
Onderstaande tien kandidaten gaan door naar de finale, die donderdag 9 oktober plaatsvindt:
Anja Grooteboer, Anoucha Steijaert, Bep Welters, Cyrill Gerrichhausen, Franky Boy, Frits Mahn, Jos Hagenaars, Kitty van Deventer, Marina van Lierop en Michelle Ragbourn.

De redactie was onder de indruk van de creativiteit en de openheid van de kandidaten die zij toonden in de filmpjes. Donderdag gaan de finalisten met elkaar de strijd aan in een spannende eindstrijd. Belangrijk om te vermelden: alle stemmen, die tot dan toe zijn uitgedeeld, vervallen. In de finale begint iedereen weer met een schone lei.

BREAKING! De winnaars zijn gekozen!

9 oktober 2014

De winnaars zijn bekend: na meer dan 800 inzendingen zijn de twee expeditieleden Bep en Cyrill de gelukkigen die vanaf zaterdag drie weken lang voor het programma door het land reizen.

Frans en Jurjen waren onder de indruk van het enthousiasme en de energie van beide kandidaten. Cyrill is rustig van aard en Bep is extravert, waardoor ze elkaar als duo goed aanvullen. Bovendien toonde Cyrill tijdens de camperproef een vaardige bestuurder te zijn en bleek Bep erg creatief, een belangrijke eigenschap voor het oplossen van problemen die zij tijdens de reis ongetwijfeld tegenkomen. Frans en Jurjen wensen de kandidaten veel succes.

Het is allemaal anders gelopen dan ik gehoopt had en ik heb er een beetje zuur gevoel over. Natuurlijk -net als in de sport- leg je je bij de beslissing van een scheidsrechter/de jury neer.
Maar als tweede eindigen bij de publieksstemming en dan in de finale gepasseerd worden… Nou ja, het is niet anders. Volgende keer (?) beter. Ik heb er in ieder geval als schrale troost een fijne tas aan overgehouden…

QCC

25 mei 2014

Al vanaf beurt drie zit ik bij het potje scrabbelen met vriendin met die lastige Q en twee C’s in mijn maag. Het hele verdere spel kan ik die f*cking letters met geen mogelijkheid kwijt. De score van vriendin loopt zienderogen gestaag op tot een voor mij niet meer in te halen achterstand.
Als er nog drie letterblokjes in de deksel liggen, denk ik slim te zijn: ik pak de Q en de twee C’s van mijn plankje en wissel ze om voor de laatste drie letters in de deksel. Ik moet dan wel een beurt overslaan en kan dus geen punten scoren, maar (gna, gna), dan blijft vriendin lekker met die stomme letters zitten.
Vriendin verblikt of verbloost niet als ze ‘mijn’ letters oppakt. Ze kijkt even naar het speelbord en legt dan met een uitgestreken gezicht tergend langzaam het woord ACCU.
Heb ik dat…

Sinterklaas 1968-2013

5 december 2013

Fritserklaas vierde dit jaar zijn 45-jarig jubileum.
Ooit in 1968 was hij op zijn stageschool voor de eerste keer in zijn leven hulpsinterklaas. Precies vijfenveertig jaar later vond zijn tweede ‘optreden’ plaats.

1968
G.L.O. Carnisseschool
Rotterdam

2013
Burg. van Bommelschool
Heinenoord

Foto’s Burgemeester Bommelschool

Invulverhaal

11 oktober 2013

Als ik de lift instap, hangt er een een briefje bij het bedieningspaneel.
Merkwaardige tekst.
Wie heeft dit geschreven? Voor wie is het bestemd?
Natuurlijk gaat het mij niet aan, maar -nieuwsgierig als ik ben- roept het wel vragen op.
Wat is hier aan de hand?
Vul maar in:

Hoe komt tel in handdoek
Hoe ga je naar de wc
met tel in handdoek
(die valt er toch uit)
Waarom zo schichtig de
fitnessruimte ingegaan
toen tel. afging
Waarom het hand(??) aan
bij broekzak in de fitnessruimte
= gezien door student

Verder gaat alles goed…

29 juli 2013

Als ik voor mijn ontbijt de kom yoghurt met muesli uit de koelkast pak, glipt die uit mijn handen en valt op de bodem, een spoor van mueslislierten achterlatend op de pakken sap die in het rekje staan. Gelukkig (…) is de onderste la verder leeg, dus ik pak een lepel, ga op mijn knieën voor de koelkast zitten en eet mijn ontbijt uit de la…

Als ik de koelkast schoon heb, schenk ik een glas sinaasappelsap in om mijn medicijnen in te nemen. Ik knip een strookje van het zakje Carbasalaat om vervolgens de poeder niet in het glas, maar in de prullenbak te gooien…

In de tussentijd heb ik een glas thee gemaakt. Als ik het glas wil oppakken, stoot ik het om en de hete thee loopt over het aanrecht en druipt op de vloer…
‘En ik ben nog maar twintig minuten op’, verzucht ik als ik met een lapje de vloer schoon en droog maak. ‘Wordt het zo’n dag?’

Amerika? America!

29 februari 2012

Papa en mama naar New York? Opa met de kleinkinderen naar America (naar Centerparc Limburgse Peel wel te verstaan…).
En wat is opa bijgebleven van dat weekje weg?
Karlijn bij de karaoke.
Jurgen met z’n iPod.
Opa in de boosterbike.

Dood

15 december 2011

Zonder enige aanleiding vraagt kleinzoon Jurgen van negen jaar tussen twee happen boterham-met-vlokken: ‘Opa. Hoe is het eigenlijk om alleen te wonen?’
Het is inmiddels bijna vijf jaar geleden, dat Nel overleed en zijn directe vraag verbaast en verwart me. Nadat ik hem zo eerlijk en oprecht mogelijk heb geantwoord, kan ik het niet laten hem te vragen: ‘Maar waarom wil je dat eigenlijk weten?’
‘Nou, dan weet ik hoe het is als later mijn vrouw ook dood gaat…’

Jatwerk

6 juni 2011

Gekopieerd en geplakt van de blog van kleindochter Nina:

Opa op ’t Zonnetje
Het thema van de kinderopvang is momenteel ‘familie’. In het kader daarvan waren alle opa’s en oma’s uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen. Opa Frits heeft gisteren dus kunnen zien waar Nina (en Mara) zich 3 dagen in de week bevinden.
Nina heeft een rondleiding gegeven en samen hebben jullie gekke poppetjes gekleid.

(more or less) Translate »