Mahn bijt hond

Gepubliceerd door Frits op

10 oktober 2014

Expeditie Man bijt hond

Hoe goed kennen we Nederland nu echt?
Man bijt hond gaat op zoek naar het antwoord door twee avonturiers drie weken lang de kans te geven om Nederland te doorkruisen. Zij gaan op naar onbekende bijzondere trekpleisters en pleisterplaatsen en laten met hulp van het publiek zien dat Nederland véél meer te bieden heeft dan alle overbekende attracties en dagjes uit. Man bijt hond brengt Nederland in beeld op een manier zoals het nog nooit eerder is gedaan.

In de speciale Man bijt hond Reisgids app worden de meest gedenkwaardige plekken die zij tegenkomen bewaard, maar ook kan de kijker een plek aandragen. Zo ontstaat een spannende digitale reisgids met alternatieve bezienswaardigheden en unieke uitstapjes voor iedereen te downloaden.
De selectie van de kandidaten en de reis zelf zijn vanaf 29 september dagelijks te volgen op ExpeditieManbijthond.nl en natuurlijk op televisie.

Wat werd het spannend nadat ik me bij de NCRV opgegeven had als kandidaat voor Expeditie Man bijt Hond en uit de ruim 800 aanmeldingen geselecteerd was bij de dertig kanshebbers!
Het publiek kon nu een week lang via de website een stem uitbrengen op de in hun ogen meest geschikte kandidaat.
Na die week zouden de kandidaten van de publieks-top-tien in de finale verder strijden om te bepalen welke twee uiteindelijk Expeditie Man bijt hond mochten presenteren…

PROMO NCRV

Het aftellen is begonnen…

29 september 2014

Vanaf zaterdag 11 oktober gaan twee kandidaten drie weken lang op reis door Nederland. Wie die twee kandidaten worden, dat weten we na de finale van donderdag 9 oktober.
Iedereen kent de grote attractieparken, dierentuinen en musea, maar wie juist graag eens iets heel anders wil doen, moet daar flink naar zoeken. Daarom stuurt Man bijt hond twee avonturiers op pad om op zoek te gaan naar de meest bijzondere trekpleisters van Nederland. Ondertussen moeten ze zien te overleven in de woeste Nederlandse natuur, maar vooral moeten ze overleven met elkaar; wellicht nog een veel grotere uitdaging.

Frits Mahn

Leeftijd: 67
Komt uit: Goudswaard
Weduwnaar, vader van twee kinderen

Frits is 30 jaar geleden begonnen als schoolmeester, en is nu gepensioneerd. Hij beschrijft zichzelf als een (b)aardige, eigenwijze regelneef. Frits is daarnaast ook altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Hij houdt ervan te reizen met zijn kampeerbus en is tijdens die reizen vaak in onverwachte, spannende situaties terecht gekomen. Mooie plekken bezoeken vindt hij leuk, maar hij geniet nog het meest van de gesprekken en ontmoetingen met mensen onderweg.

Tussenstand stemmen: Frits blijft op één

2 oktober 2014

Frits omringt zich met vrouwelijke kandidaten, want hij is de enige man in de top 5. Opvallend is dat de kleurrijke Bep hem op de hielen zit, want gisteren stond ze nog niet zo hoog. Ze heeft op dit moment 554 stemmen gekregen. De andere kandidaten die steeds dichterbij komen zijn: Anoucha (514), Anja (488) en Myrthe (482).

De laatste stemdag: wie gaan sowieso door naar de volgende ronde?

3 oktober 2014

Het is ontzettend spannend.
Frits staat op één, maar Bep heeft maar twee stemmen minder.
Daarna volgen Anoucha, Cyrill en Anja.
Inmiddels zijn er bijna 8.000 stemmen gegeven.
Heeft u nog niet gestemd? Het kan nog tot 16.00 uur.

Door te stemmen bepaalt het publiek welke drie er sowieso doorgaan naar de volgende ronde. De drie kandidaten met de meeste stemmen zijn zeker van een plaats bij de laatste tien kanshebbers. Voor de overige zeven kanshebbers telt het oordeel van de Man bijt hond jury ook mee.

De stembus is gesloten: de top 3 is bekend!

3 oktober 2014

De stemmen zijn geteld.
Na een bloedstollende nek-aan-nek-race is Bep (1153 stemmen) de onovertroffen winnaar, op de voet gevolgd door Frits (1045 stemmen) en Cyrill (915 stemmen). Deze drie kandidaten hebben de meeste stemmen weten te bemachtigen en gaan sowieso naar de finale.

De redactie beraadt op dit moment wie de andere zeven zullen worden.

BREAKING! Deze tien kandidaten gaan naar de finale!

3 oktober 2014

Na uitvoerig beraad is de redactie gekomen tot een definitieve kandidatenlijst.
Onderstaande tien kandidaten gaan door naar de finale, die donderdag 9 oktober plaatsvindt:
Anja Grooteboer, Anoucha Steijaert, Bep Welters, Cyrill Gerrichhausen, Franky Boy, Frits Mahn, Jos Hagenaars, Kitty van Deventer, Marina van Lierop en Michelle Ragbourn.

De redactie was onder de indruk van de creativiteit en de openheid van de kandidaten die zij toonden in de filmpjes. Donderdag gaan de finalisten met elkaar de strijd aan in een spannende eindstrijd. Belangrijk om te vermelden: alle stemmen, die tot dan toe zijn uitgedeeld, vervallen. In de finale begint iedereen weer met een schone lei.

BREAKING! De winnaars zijn gekozen!

9 oktober 2014

De winnaars zijn bekend: na meer dan 800 inzendingen zijn de twee expeditieleden Bep en Cyrill de gelukkigen die vanaf zaterdag drie weken lang voor het programma door het land reizen.

Frans en Jurjen waren onder de indruk van het enthousiasme en de energie van beide kandidaten. Cyrill is rustig van aard en Bep is extravert, waardoor ze elkaar als duo goed aanvullen. Bovendien toonde Cyrill tijdens de camperproef een vaardige bestuurder te zijn en bleek Bep erg creatief, een belangrijke eigenschap voor het oplossen van problemen die zij tijdens de reis ongetwijfeld tegenkomen. Frans en Jurjen wensen de kandidaten veel succes.

Het is allemaal anders gelopen dan ik gehoopt had en ik heb er een beetje zuur gevoel over. Natuurlijk -net als in de sport- leg je je bij de beslissing van een scheidsrechter/de jury neer.
Maar als tweede eindigen bij de publieksstemming en dan in de finale gepasseerd worden… Nou ja, het is niet anders. Volgende keer (?) beter. Ik heb er in ieder geval als schrale troost een fijne tas aan overgehouden…

(more or less) Translate »