1 Ierland

Gepubliceerd door Frits op

On the move

Ik kan weer on-the-move.
Ik ben nog nooit zo lang thuis geweest tussen twee reizen, maar dat heeft natuurlijk ales te maken met de twee enorme reparatieklussen bij Fiat en Camperbouw Holland om alle mankementen op te lossen na mijn trip door Eurazië. Dat bussie van me is nu weer praktisch als nieuw, dus wegwezen!

Naar Ierland om precies te zijn, waar een groot deel van mijn reis langs de Wild Atlantic Way zal voeren. Vanuit het Franse Cherbourg vaart een ferry rechtstreeks naar Rosslare in Ierland. Die veerboot vertrekt zondagmiddag. Ik kan niet wachten om te vertrekken en op vrijdag rijd ik dan ook mijn durpie al uit. Zeshonderd kilometer naar Cherbourg: ik hoef me niet te haasten.

Doe ik ook niet. Eenmaal een stukje in Frankrijk zet ik Claire-mijn-Garminnetje op ‘kortste route’ en ‘snelwegen vermijden’. Heerlijk om weer binnendoor door Noord Frankrijk te tuttelen. Heerlijk om door al die grote en kleine dorpjes te rijden.
Vanwege het onthaasten, stop ik halverwege de middag al, richt me in voor de nacht, drink koffie met koek-van-het-thuisfront, lees mijn krantje en doe verder niet veel. Heerlijk: dag 1 en ik geniet nu al!

Bewegende beelden

12 april 2019
Doullens, langs de 925
N 50 08.717 E 2 15.822
Dagteller: 307
Tripteller: 307

13 april 2019
Pont Hebert
N 49 11.361 E 1 11.303
Dagteller: 339
Tripteller: 646

(more or less) Translate »