Blöder Unsinn

Gepubliceerd door Frits op

Het is hartje winter en dan kun je verwachten, dat het merendeel van de campings gesloten is. Thuis had ik dan ook al een camping in of nabij Bremen gezocht en gevonden, die het hele jaar geopend is.
Claire-mijn-Garminnetje brengt me keurig tot aan de ingang van deze Camping am Stadtwaldsee aan de Hochschulring in Bremen. Maar als ik bij de deur van de Anmeldung kom, is die op slot. Er hangt een briefje, dat de receptie alle werkdagen geopend is. Zaterdag en zondag is er niemand aanwezig. En wat voor dag is het vandaag? Juist: zaterdag! Wat een onzin: een stadscamping die in de maanden januari en februari in het weekeinde een onbemande receptie heeft! Een weekendje Bremen? Leuk. Maar dan niet op de camping… Ik probeer nog bij de slagboom wat binnenkomende kampeerders over te halen me te helpen, maar zonder resultaat.
Gelukkig is het bijbehorende restaurant, dat niets met de camping te maken heeft, wel open en daar knabbel ik mijn ergernis weg met een pizza tonno.

Terug in m’n bussie vindt Claire-mijn-Garminnetje een camperplaats aan de andere kant van Bremen. Ik negeer de waarschuwing, dat ik, om die plek te bereiken, door een Umweltzone moet rijden en ga op weg. Na een krap half uurtje bereik ik de camperplaats. En wat voor een. Tweehonderd campers kunnen er staan. Er zijn elektrazuilen. Er is internet. En het kost me Є 13 per nacht. ‘Ik moet u wel zeggen, dat de toiletten niet beschikbaar zijn met deze vorst’, zegt de beheerder, ‘maar als u dat geen probleem vindt, zoekt u dan maar zelf een plekje uit en kom straks even met me af rekenen. Geef ik u meteen de code voor het internet.’

Er staat maar een tiental campers op het immense terrein. Ik parkeer m’n bussie, sluit de stroom aan en maak een kop koffie.
Wie doet me wat? Niet in Bremen, toch in Bremen.

(more or less) Translate »