Douche

Gepubliceerd door Frits op

De badkamer van kamer 209 is niet ruim bemeten.
Dat begint al als je naar binnen wil. De deuropening is zo smal, dat ik er alleen zijdelings doorheen kan.
Dat komt ook door de afsluiting met een vouwdeur, die bij de sponning nogal wat ruimte in neemt.
Als ik de eerste keer op het toilet zit (een beetje schuin, want de pot staat wel erg dicht bij de muur en bovendien hangt er ook nog een handdoekenrek naast), zie ik aan de binnenkant van die vouwdeur een koordje hangen. Ik begrijp de bedoeling en knoop dat vettige vetertje aan de deurknop. Dat scheelt een paar centimeter. Weliswaar moet ik nog steeds zijdelings de badkamer in en uit, maar ik hoef mijn buik minder in te houden (of zegt dit meer over mijn buikomvang dan over de deuropening?).

Douchen is een aparte ervaring.
De douchebak is niet al te groot. Zeg maar gerust: klein. In m’n bussie heb ik meer ruimte. Bovendien wordt die douche afgesloten met zo’n plastic gordijn. En als ik ergens een hekel aan heb!
Dan hangt er in die toch al krappe ruimte ook nog een bovenmaats handdoekenrek.
Douchen op kamer 209 is dan ook een aparte ervaring: ik zie en voel dat koude plastic gordijn steeds dichter naar me toe komen, ik stoot regelmatig mijn kop aan dat handdoekenrek en als ik me omdraai om de shampoo te pakken, stoot ik de kraan dicht. Het stukje zeep dat uit m’n handen glipt, laat ik lekker liggen. Ja, ik ga me daar bukken om het op te rapen!

(more or less) Translate »