Met zijn camper -door hem liefkozend ‘m’n bussie’ genoemd- reist Frits heel wat af.
Veel verhalen, foto’s en films zijn op deze website te vinden.
Van enkele reizen maakte Frits een multimediale powerpointpresentatie, waarmee hij in een ‘babbeltje’ informatie geeft over de bezochte landen en het publiek laat delen in zijn enthousiasme voor wat hij betiteld als ‘reisdruft’.
De presentaties duren -inclusief pauze- zo’n anderhalf uur.
Uiteraard is de lengte aan te passen voor de doelgroep.
Op deze pagina een overzicht van de beschikbare presentaties.

Voor het houden van een presentatie dient men bij voorkeur de beschikking te hebben over een beamer, een scherm en een geluidsinstallatie. In voorkomende gevallen kan Frits voor deze materialen zorg dragen.

WAT KOST DAT ALLEMAAL WEL NIET?
Dat ligt er aan.
Is er op de locatie een beamer, een scherm en een geluidsinstallatie aanwezig, dan komt Frits met zijn laptop voor € 100 naar u toe.
Moet Frits zelf voor de projectiematerialen zorgen, dan komt daar € 25 bij.
De vergoeding voor reiskosten bedraagt € 0,25 per kilometer.

Vragen? Interesse?
frits@mahn.tv

2013
OEKRAÏNE

In 2013 toerde Frits rond de Zwarte Zee en bezocht achtereenvolgens Turkije, Georgië, Oekraïne, Roemenië en Bulgarije. Deze presentatie bevat zijn belevenissen in Oekraïne. Frits maakte deze presentatie in 2022, het jaar van de oorlog met Rusland. Verwacht geen oorlogsbeelden. Verwacht geen politieke uitspraken.
Luister en kijk wel naar de situatie in 2013: een nog toegankelijke Krim, ongeschonden steden en de ontmoetingen met vele Oekraïners, destijds zich nog niet bewust van de verschrikkingen van de latere oorlog.

2015
DENEMARKEN

Op 24 april 1991 onthulde koningin Margareta II een van de aanwijzingsbordjes met margrieten en stelde daarmee de toeristische Margueritrouten in gebruik.
Snelwegen zijn bij deze route uit den boze en dat spreekt Frits aan. Ruim 4000 kilometer slingerde hij door schitterend Denemarken, onderweg genietend van de cultuur, het landschap en de mensen.

2016
IJSLAND

Samen met campervrienden drie maanden -juli, augustus en september- via Denemarken en de Faeröer naar IJsland.
Alles wat je kunt verwachten bij IJsland: sneeuw en ijs, dunbevolkt, walvissen, vulkanen, het Noorderlicht, watervallen, gletsjers, solfataren, papegaaiduikers, enz.
En de nodige ontmoetingen met de IJslanders.
En vastlopen in de blubberige modder.
En…

2018
EURAZIË: RUSLAND

Wie droomt er niet van? Een lange, verre trip maken met de camper. Op eigen wielen naar niet alledaagse bestemmingen.
In het voorjaar van 2018 stapte Frits in zijn camper en ging zijn droom achterna: vijf maanden -van april tot eind augustus- zwerven door Eurazië: Rusland, Mongolië en Kazachstan. Welgeteld 42.000 kilometer afgelegd.
In drie multimediale presentaties doet hij verslag van deze reis van 42.000 kilometer, de bezienswaardigheden en de belevenissen onderweg.

Deze presentatie gaat over Rusland.
Twee andere presentaties over deze Euraziëreis behandelen Mongolië en Kazachstan. De drie presentaties zijn onafhankelijk van elkaar te bekijken.

KORTE IMPRESSIE

2018
EURAZIË: KAZACHSTAN

Lees de informatie bij Eurazië: Rusland.
Deze multimediale presentatie gaat over de vele kilometers en belevenissen in Kazachstan. Twee andere presentaties over deze Euraziëreis behandelen Rusland en Mongolië. De drie presentaties zijn onafhankelijk van elkaar te bekijken.

2018
EURAZIË: MONGOLIË

Lees de informatie bij Eurazië: Rusland.
Deze multimediale presentatie gaat over de vele kilometers en belevenissen in Mongolië. Twee andere presentaties over deze Euraziëreis behandelen Rusland en Kazachstan. De drie presentaties zijn onafhankelijk van elkaar te bekijken.

2019
IERLAND

Maar liefst 2500 kilometer slingert de Wild Atlantic Way langs de ruige kust van Ierland. Een toeristische autoroute door het schitterende Ierse landschap met onderweg talrijke bezienswaardigheden.
De hoogtepunten komen in deze presentatie aan de orde: Blarney Castle, Mizen Head, Dursey Island, het Flying Boat Museum, Malin Head en Belfast. En Patsy, de laatste koning van Tory Island, Charlie Chaplin in Waterville. En een Fries shantykoor. En een optreden van Frits in een pub….

2019
GRIEKENLAND

Krap twee maanden naar het zonnige Griekenland?
Weinig zon in december en januari tijdens de kerst en de jaarwisseling!
Ondanks de winterse omstandigheden veel, heel veel gezien van de cultuur: Meteora, Delphi, Epidavros, Olympos. En Mamma Mia Beach…
En -uiteraard- de nodige leuke, verrassende ontmoetingen.
En meer. Veel meer.

2021
HET IJZEREN GORDIJN

De voormalige grens tussen Oost- en West-Duitsland was jarenlang een verboden gebied met een lengte van 1400 km en op de meeste plaatsen 10 kilometer breed. Deze grensstrook met zijn prikkeldraad, wachttorens en landmijnen belemmerde vele families en vrienden in hun contacten maar gaf de natuur dertig jaar lang een bijzondere kans tot ongestoorde ontwikkeling. De voormalige grens bestaat nu uit een lange keten van biotopen en vele herinneringsplaatsen en musea.

(more or less) Translate »