2018 Camper Eurazië Nederland

Welkom thuis! #1

Claire-mijn-Garminnetje geeft aan dat ik nog 132 kilometer heb te gaan tot de voordeur van mijn huis, als ik in de verte de matrixborden zie oplichten. Langzaam rijdende tot stilstaande file. De radio meldt dat er een rijbaan gestremd is vanwege… een gekantelde camper!

Heb ik daarvoor bijna 42.000 kilometer achter de kiezen om op het aller, allerlaatste stukje in de file terecht te komen? Ik sta er een uur in. Welkom terug in Nederland!

OVERNACHTING #155 e.v.

Welkom thuis! #2

Ik ben alweer bijna twee maanden thuis als de postbode een envelop bezorgd. Uit Litouwen. Benieuwd naar de inhoud, snijd ik de envelop open, Kijk aan: een bekeuring voor te snel rijden op de Utenos Kaunas-Zarasai-Daugpilis bij hectometerpaaltje 138,5. Op 28 augustus reed ik daar 90 km/uur, waar 50 was toegestaan. Drie bij het bericht toegevoegde foto’s leveren het bewijs: m’n bussie, mijn kentekenplaat en mezelf achter het stuur.

Laat souvenirtje.
Straks even zestig euro overmaken naar de AB Citadele Bankas. Een koopje.
Trouwens, nog knap: één bekeuring op 42.000 kilometer…

EINDE VAN DEZE REIS
Oud en nieuw
2018_eurazie_0001
2018_eurazie_0003

Ik weet ook wel, dat het vandaag -31 maart 2018- paaszaterdag is, maar ik doe gewoon alsof het december is en vier oud en nieuw. De reden? Ik heb mijn ouwe trouwe bussie van de hand gedaan en een splinternieuwe Fiat Ducato bestelbus gekocht, die ik geheel naar eigen wensen heb laten ombouwen tot een camper. Bussie 2.0 dus*)

En dat nieuwe bussie wordt meteen goed op de proef gesteld met een maiden trip van -ruw geschat- zo’n slordige 50.000 kilometer. Prima toch? Benieuwd of alles motorisch in orde is en blijft. Benieuwd of alle techniek in het interieur goed werkt en blijft werken. Eén ding is in ieder geval zeker: bussie 2.0 wordt wel lekker ingereden en -als mijn planning klopt- ben ik precies op tijd weer thuis voor mijn eerste 48.000-kilometer-servicebeurt!

*) klik op de foto hieronder en bekijk het Ducato-bouwboek

On the move!

De laatste administratieve hobbel is genomen: de visa zijn binnen.
Ik kan on-the-move…

(more or less) Translate »